• Zasady dobrej współpracy

• ZASADY DOBREJ WSPÓŁPRACY

1. DZIECKO PRZYPROWADZAMY DO PRZEDSZKOLA NAJPÓŹNIEJ DO 8.45 ODBIERAMY NAJWCZEŚNIEJ O 14.30.
          2. PRZYPROWADZAJĄC DZIECKO ZOSTAWIAMY JE POD OPIEKĄ OSOBY DYŻURUJĄCEJ, NIE WCHODZIMY Z DZIECKIEM DO SZATNI – UCZMY NASZE DZIECKO SAMODZIELNOŚCI.
          3. ODBIERAMY DZIECKO NA PÓŁPIĘTRZE Z RĄK OSOBY DYŻURUJĄCEJ PO UPRZEDNIM WYWOŁANIU NASZEJ POCIECHY PRZEZ DOMOFON.
          4. PŁATNOŚCI REGULUJEMY W TERMINIE WSKAZANYM W UMOWIE – W PRZYPADKU JAKICHKOLWIEK PROBLEMÓW, O ZWŁOCE POWIADAMIAMY DYREKTORA LUB SAMODZIELNEGO REFERENTA.
          5. NIE PRZYNOSIMY DO PRZEDSZKOLA ŻADNEGO JEDZENIA, PICIA A PRZEDE WSZYSTKIM GUMY DO ŻUCIA.
          6. KONTAKTY Z NAUCZYCIELKAMI PO WCZESNIEJSZYM UMÓWIENIU SIĘ NA SPOTKANIE.
          7. OSOBY Z PERSONELU TECHNICZNEGO NIE SĄ UPOWAŻNIONE DO ROZMÓW O DZIECIACH – WSZELKIE PYTANIA TYLKO DO NAUCZYCIELEK GRUP ( PO GODZINACH ICH PRACY).
          8. NIE PYTAJCIE PAŃSTWO CODZIENNIE JAK WASZE DZIECKO SIĘ ZACHOWYWAŁO – W RAZIE KONIECZNOŚCI NAUCZYCIELKA SAMA PAŃSTWA POPROSI.
          9. PROSZĘ CZYTAĆ OGŁOSZENIA DYREKTORA WYWIESZANE NA GAZETCE.
          10. PROSZĘ ZAOPATRZYĆ SWOJE DZIECKO W CHUSTECZKI HIGIENICZNE.
          11. WSZELKI UWAGI I SPOSTRZEŻENIA ZGŁASZAMY NATYCHMIAST DO NAUCZYCIELKI W GRUPIE  LUB DO DYREKTORA.
          12. BEZWZGLĘDNIE PAMIĘTAĆ PROSZĘ O AKTUALIZOWANIU NR TELEFONÓW.
          13. PROSZĘ AKTYWNIE UCZESTNICZYĆ W ŻYCIU PRZEDSZKOLA NIE TYLKO W TRAKCIE SPOTKAŃ  „PRZY KAWIE”, NA ZAJĘCIACH OTWARTYCH MACIE PAŃSTWO MOŻLIWOŚĆ ZOBACZYĆ JAK WASZE DZIECKO SIĘ ROZWIJA, JAK PRACUJE W GRUPIE.
          14. ROZMAWIAJMY Z DZIECKIEM O PRZEDSZKOLU , TAK SAMO ISTOTNE JEST CZEGO SIĘ NAUCZYŁO JAK TO CZY ZJADŁO OBIAD.
          15. WSZYSTKIE WĄTPLIWOŚCI WYJAŚNIAJMY OD RAZU, DBAJMY WSPÓLNIE O MIŁĄ ATMOSFERĘ W NASZYM PRZEDSZKOLU.

I PROSZĘ PAMIĘTAĆ !

KAŻDE DZIECKO JEST WYJĄTKOWE , PROSZĘ NIE PORÓWNYWAĆ SWOJEGO DZIECKA Z INNYMI, KAŻDE ROZWIJA SIĘ W SWOIM WŁASNYM TEMPIE,

POMAGAJMY  NASZYM DZIECIOM OSIĄGNĄĆ SUKCES.